Re-draft: 2002Foto: Dinur Blum

Slapshots.dk har været lidt i laboratoriet, for at producere lidt materiale til ishockeynørderne. Vi har hevet 2002 NHL draften frem, og gennemgået alle spillerne og lavet draften igen ud fra spillerne præstationer i karrieren. Det er der kommet denne nye top 10 rækkefølge ud af:

1. Duncan Keith, Columbus Blue Jackets (#54 Chicago Blackhawks)

Duncan Keith bliver denne drafts første valg. Den canadiske stjerneback har været fænomenal igennem hele sin karriere. Tre Stanley Cup ringe, to Norris Trophy(NHLs bedste back) og en Conn Smythe trophy(slutspils MVP) læg dertil 1138 kampe, hvor han har leveret 618 points. Man kan umuligt komme uden om Keith som førstevalg i denne relative svage årgang.

2. Rick Nash, Atlanta Trashers (#1 Columbus Blue Jackets)

Rick Nash levede op til alle forventningerne der var til forwarden med den store rækkevidde. Nash har igennem sin tid i NHL spillet på et middelmådigt Blue Jackets hold inden han kom til New York Rangers, hvor han nåede Stanley Cup finalen en enkelt gang. 1060 kampe har kastet flotte 805 points af sig inklusive et enkelt Maurice Rocket Richard-trophy(NHL bedste målskytte).

LÆS OGSÅ: Største danske præstation i NHL i denne sæson!

3. Jay Bouwmeester, Florida Panthers (#3 Florida Panthers)

Jay Bouewmeester får lov at beholde sin draftplacering. Den store back har levet op til det som var forventet af ham og lidt til. Bouewmeester har været bundsolid og spillet flest kampe af alle i denne draft. 1240 kampe i NHL med 424 points til følge. I 2019 fik han endelig sin Stanley Cup ring efter en karriere på et par middelmådige hold, ikke havde bragt ham meget succes i playoffs.

4. Cam Ward, Philadelphia Flyers (#25 Carolina Hurricanes)

Sikke en start på karrieren Cam Ward havde. Han kom ind i NHL tre år efter han blev draftet og bragte som rookie Stanley Cuppen til Carolina Hurricanes. I 2006 playoffs var Ward outstanding og blev også hyldet med Conn Smythe-trophy(Slutspils MVP). Ward spillede alle sine sæsoner i NHL hos Hurricanes på nær én. Det var den sidste der blev tilbragt hos Chicago Blackhawks. Cam Ward nåede at vinde 334 kampe i 683 starter.

5. Alexander Semin, Pittsburgh Penguins (#13 Washington Capitals)

Den måske mest talentfulde spiller, af alle i denne draft. Nåede kun 650 kampe i NHL, men leverede flotte 501 points. Hans skillset og afslutninger var ekstraordinære, men hans mentale styrke rakte ikke til at blive en stor succes i NHL, som han ellers havde alle muligheder for at blive. Tog som 31-årig tilbage til KHL.

LÆS OGSÅ: RETRO: Lars Eller vinder Stanley Cup

6. Alexander Steen, Nashville Predators (#24 Toronto Maple Leafs)

Alexander Steen har skabt sig et navn i NHL på at være en rollespiller over middel. Steen har altid kunne tilpasse sig trænerens ønsker og leveret derefter. Han har nået 1018 kampe i NHL og leveret 622 points. I 2019 opnåede han den ultimative drøm, at vinde Stanley Cuppen. En flot belønning for at være loyal og trofast i en længere periode for samme hold.

7. Valterri Filppula, Anaheim Ducks (#95 Detroit Red Wings)

Finske Filppula har været på det rigtige sted, på det rigtige tidspunkt nogle gange i sin karriere. Dertil har han også formået at få det bedste ud af de situationer. Tre gange har han været i Stanley Cup finalen. Én gang har han vundet. I Alle tre tilfælde leverede Filppula flotte præstationer igennem hele slutspillet. Han har spillet 1018 kampe i NHL og lavet 515 points, flot karriere for en spiller taget i tredje runde af en draft.

8. Frans Nielsen, Minnesota Wild (#87 New York Islanders)

Så var der sørme et dansk indslag. Det til trods for at Frans Nielsen kun blev taget som nummer 87 oprindeligt. Nielsen har igennem hårdt arbejde, tålmodighed og fremragende spilforståelse fået skabt sig en karriere i NHL, som nu tæller 896 kampe og 467 points. Nielsen har desværre aldrig rigtig oplevet den store slutspils succes i NHL. Det ville formentlig kunne have skudt ham endnu højere op på denne liste. Har i mange år været den mest effektive straffeslagsskytte i NHL.

LÆS OGSÅ: RETRO: Frans Nielsens første NHL-mål

9. Jiri Hudler, Florida Panthers (#58 Detroit Red Wings)

Jiri Hudler havde stor teknisk upside, men manglede fysik. Han formåede dog at slå igennem i NHL og gøre sig værdifuld til på isen. Han har vundet Stanley Cuppen en enkelt gang, hvor han tilmed leverede flot i slutspillet. 708 kampe og 428 points i karrieren, hvilket kunne være blevet til mere, hvis ikke det var for et karriere stop allerede som 33 årig.

10. Kari Lehtonen, Calgary Flames (#2 Atlanta Thrashers)

Lehtonen eksploderede ind i NHL. De første fire sæsoner gave løfter om en stor karriere. Lehtonen var stabil igennem hele karrieren, men manglede lige det sidste for at komme op på toppen af NHL. Alligevel må 649 kampe i NHL siges at være rigtig flot. Lehtonen trak sig tilbage som 34-årig i 2018.