Re-draft: 2003Foto: Dinur Blum

Slapshots.dk har været lidt i laboratoriet, for at producere lidt materiale til ishockeynørderne. Vi har hevet 2003 NHL draften frem, og gennemgået alle spillerne og lavet draften igen ud fra spillernes præstationer i karrieren. Det er der kommet denne nye top 10 rækkefølge ud af:

1. Marc-André Fleury, Pittsburgh Penguins (#1 Pittsburgh Penguins)

Der var egentlig ikke den store tvivl her. Marc-André Fleury har været outstanding igennem hele karrieren. FEM Stanley Cup finaler, tre Stanley Cup titler, hvor af han var klart første keeper i to af de tre mesterskaber. Han holder fortsat enormt højt niveau og er samtidig stabil i sine præstationer. Læg der til hans fantastiske personlighed, det er kun en bonus, for spillet på banen taler sit tydelige sprog. 466 sejre i 847 kampe.

2. Patrice Bergeron, Carolina Hurricanes (#45 Boston Bruins)

Loyal, stabil, all-round, lederskab og meget andet kan hæftes på Patrice Bergeron, der springer fra en draft plads, som nummer 45 og op som nummer to. Ganske enkelt fortjent. Han er NHLs bedste defensive forward over de sidste 15 år. Måske endnu længere tilbage. Læg der til 869 points i kun 1089 kampe samt en plus/minus på +201. Han spiller mod modstanderens bedste offensive spillere i hver kamp. Han har langt flere defensive starter end de andre holds topcentere. Han bringer enormt lederskab på isen og uden for. Han vandt Stanley Cuppen i 2011 og oven i det har han vundet NHLs bedste defensive forward fire gange!

LÆS OGSÅ: Re-draft: 2002

3. Ryan Getzlaf, Florida Panthers (#19 Anaheim Ducks)

Nu bliver det straks lidt svære at placere de næste par spillere. Vi har dog valgt Ryan Getzlaf. Han er et fyrtårn hos Ducks. Det har han været igennem 1053 kampe efterhånden. I disse kampe har han leveret 965 points. Han var med til at vinde Stanley Cuppen i 2007 i hans kun anden sæson i NHL. Her leverede Getzlaf selvfølgelig også. 17 points i 21 kampe. Getzlaf er dog mere end bare points. Han fylder enormt meget på banen og hans uovertrufne overblik og spilforståelse skaber god plads til hans holdkammerater og gør ham yderst brugbar i alle kampsituationer.

4. Eric Staal, Columbus Blue Jackets (#2 Carolina Hurricanes)

Det er måske lidt unfair at Eric Staal dumper ned som nummer fire, når han reelt set ikke har sat en finger forkert i sin meget flotte karriere. Men sagen er bare den i forhold til de førnævnte, så har Staal bare ikke ikke særlig meget slutspils succes udover Stanley Cup triumfen i 2006. Her var han til gengæld også outstanding hele sæsonen. Både i grundspil og slutspil var han god. Men siden der har der ikke været meget at klappe af. I hvert fald ikke i forhold til de andre på listen. Når det så er sagt, så har Staal altså spillet flest kampe af alle i hele denne draft. 1240 kampe og hele 1021 points – Fremragende!

5. Shea Weber, Buffalo Sabres (#49 Nashville Predators)

Sikke en lederskikkelse Shea Weber har været igennem sin karriere. Desværre for ham, har han bare ikke vundet noget. Det har vi dog set lidt bort fra. For han har været en af NHLs top backs i alle 15 sæsoner han har været i NHL. Lidt utroligt at han ikke har vundet Norris Trophy bare en gang, men det er altså ikke tilfældet. Alligevel kan Weber fremvise hele 1$1 ud af 15 sæsoner med 14 mål eller mere. Derudover har han også NHLs hårdeste skud. En Stanley Cup titel ville pynte enormt på en ellers rigtig flot karriere.

6. Brent Burns, San José Sharks (#20 Minnesota Wild)

Manden med det vildeste skæg i NHL. Han kan heldigvis meget mere end at have et vildt skæg. 1113 kampe og 690 points i NHL er mere end godkendt som back. Sandheden er dog at Burns i nogle år spillede wing. Ja han blev faktisk draftet som wing. Derfor er det også lidt sjovt at i den første halvdel af hans karriere har leveret væsentlig færre points end han har siden han blev rykket ned som back. Tal om at “finde sin rette hylde”. Burns dominerer isen, og når det kører for ham kan modstanderen ikke holde ham. Han var i Stanley Cup finalen med San Jose Sharks i 2016, hvor Sharks måtte se Pittsburgh Penguins vinde. Har til gengæld vundet Norris Trophy en gang.

LÆS OGSÅ: Road To the Stanley Cup: 2000

7. Joe Pavelski, Nashville Predators (#205 San Jose Sharks)

Joe Pavelski er denne drafts ubetinget fund. Taget som nummer 205 og kan alligevel fremvise 1030 kampe i NHL samt flotte 792 points og +114 i plus/minus. Helt ekstraordinært for en spiller taget så sent. Pavelski kan det hele. Stærk på faceoff, god defensivt, en god leder og så kan han score mål. Fem sæsoner med 30+ mål er stærkt. Ligesom med Burns var han i Cupfinalen i 2016. Har karrieren til at have vundet et eller andet, men timingen og heldet har bare ikke lige været der for “Captain America” som Sharks fans’ kaldte ham.

8. Jeff Carter, Atlanta Thrashers (#11 Philadelphia Flyers)

Efter en flot karriere i Philadelphia Flyers blev han og kædekammerat Mike Richards begge skippet afsted fra Flyers samme sommer. Flyers havde besluttet at rydde op for at få rystet posen. Det blev Carter og Richards helt store held. Carter røg først til Columbus Blue Jackets, uden det store held. Blue Jackets skippede ham hurtigt videre til LA Kings, som også havde samlet Richards op. Det blev starten på en periode på fire sæsoner fyldt med succes hos Kings. To Stanley Cup titler og masser sejre blev resultatet. Carter har dog også haft individuel succes. 1040 kampe og 732 points hvorad 382 er mål.

9. Corey Perry, Calgary Flames (#28 Anaheim Ducks)

Corey Perry kunne snildt være højere oppe på denne liste. Men det er som om hans mørke side holder ham lidt tilbage i dette race. Karrieren har som sådan været fremragende. Et Maurice “Rocket” Richard trophy, en MVP titel i grundspillet samt en Stanley Cup er jo ganske fremragende. Men Perry har altså denne skygge side, hvor han levere tåbelige hits og svinestreger, på ganske unødvendige tidspunkter. Det trækker lidt ned. Derudover så har Perry været en skygge af sig selv de seneste fem sæsoner. Det er lidt for ustabilt til at komme længere op på listen.

LÆS OGSÅ: Bedste forward, back og keeper i NHL

10. Zach Parise, Montreal Canadiens (#17 New Jersey Devils)

Den lille amerikanske terrier har vel egentlig levet op til forventningerne. 1015 kampe samt 792 points inkluderende hele 386 mål er i orden. Parise har en enkelt gang været i Stanley Cup finalen. Det var tilbage i 2012 med New Jersey Devils, hvor Los Angeles Kings kom i vejen. Den sæson spillede Parise det bedste hockey i karrieren. Heldigt for ham var det kontrakt år og i sommeren var interessen for ham enorm. Dette udnyttede han til at signe en monster kontrakt med Minnesota Wild på 11 år og 7.5 mio$ om året. Det har dog været so and so med succes hos Wild. Stabilt men aldrig rigtig wauw.