STORE NYHEDER FRA NHL: OL-deltagelse, ny CBA mmFoto: Dinur Blum

NHL og NHLPA annoncerede i nat at de har forlænget ramme aftalen for hele ligaen og spillerne (CBA) til og med 2025-2026 sæsonen. Det vil sige en forlængelse på fem år.

Det er store og gode nyheder for hockeyfans verden rundt, da det også betyder at en evt konflikt undgås og dermed ingen længere varende pause i NHL.

Aftalen om den nye rammeaftale betyder også at spillerne får lov at vende tilbage til OL i 2022 og 2026, så længe der kan opnås en aftale med det internationale ishockey forbund IIHF.

I den nye aftale har spillerne gået med til at afstå 10% af deres løn fra denne sæson og i stedet bliver de 10% betalt over de næste tre sæsoner. En løsning der er nødvendig for at dele belastningen af den tabte fortjeneste klubberne har haft ud over flere parter.

Minimumslønnen i NHL stiger de kommende år. I denne sæson er den 700.000$ denne vil stige i 21/22 sæsonen til 750.000$ og vil stige yderligere fra 23/24 sæsonen til 775.000$.

Lønsloftet forbliver på 81.5 mio$ for den kommende sæson, men at det kan op og nedjusteres afhængig af de kommende sæsoners fortjeneste på hockeyforretningen i hele NHL. Dette er gode nyheder for spillerne. I NFL har man fx. valgt at fastfryse lønloftet de næste fem sæsoner.

Generelt rigtig mange spændende ting at finde i den nye aftale, som du finder på dette link HER!