U20 VM afholdes i Danmark!Foto: Danmarks Ishockey Union

PRESSEMEDDELELSE:

Turneringen bliver spillet i Bitcoin Arena i Hørsholm, hvor seks nationer spiller om oprykning. Danmark får besøg af Hviderusland, Kasakhstan, Letland, Norge og Ungarn.

U20-Division I-VM bliver spillet enten i december 2020 eller i februar 2021 og samtlige kampe spilles på den daglige hjemmebane for Rungsted Seier Capitals Metal Liga-hold og Rungsted IK’s hold i 1. division og de danske ungdomsrækker.

– Vi glæder os helt vildt til at præsentere ungdoms-VM på dansk is igen, og i det hele taget glæder vi os bare til at få en VM-turnering på hjemmebane igen. Herrernes U20-VM har høj international status, og selv på næstbedste niveau er ishockeyen af høj kaliber. Der skal nok være flere af morgendagens stjerner – danske såvel som internationale – på is i Bitcoin Arena i december 2020 eller i februar 2021, forsikrer Henrik Bach Nielsen, formand for Danmarks Ishockey Union. 

– Vi har stadig gode minder fra vores seneste VM-turneringer: U18-Division I-VM i Herning i 2010, Kvindernes Division I-VM i Aalborg i 2016 og ikke mindst herrernes VM 2018 i Herning og København, der var en gigantisk opgave for hele ishockey-Danmark. Der står en stor, international respekt om vores måde at gøre tingene på, hvilket tildelingen af både det her værtskab og herrernes VM i 2025 er et bevis på, tilføjer formanden.

LÆS MERE: To nye assistenter til Heinz Ehlers

Eventen er hjemtaget af Danmarks Ishockey Union, som nu indleder endelige drøftelser om eventpartnerskaber med Sport Event Denmark.

Værtskommunen Hørsholm ser frem til udenlandsk besøg.

– I Hørsholm Kommune har vi stolte traditioner for ishockey, og vi glæder os over, at vi med U20-VM kan vise morgendagens stjerner frem for alle ishockey-interesserede. Samtidig bliver det fantastisk at kunne byde velkommen til de mange udenlandske ishockeygæster, der kommer forbi i løbet af VM-ugen. Det bliver vores fornemste opgave at sørge for, at de får et godt ophold her i kommune, siger Nadja Hageskov (C), formand for Sport-, Fritid- og Kulturudvalget i Hørsholm Kommune.

Også hos værtsklubberne glæder man sig til at få gæster.  

– Både Rungsted Seier Capital og Rungsted IK er utrolig stolte over værtskabet. Det er flere årtier siden, vi sidst har haft VM-ishockey i vores skøjtehal og glæder os til at huse både vores internationale gæster og vores eget danske landshold, lyder det i fællesskab fra Rungsted Seier Capital-direktør Thomas Friberg og RIK-formand Anders Sindal.

– Det bliver en uge med god, international ishockey og vi vil gøre alt for at skabe de bedst mulige rammer og en fest på lægterne. Vi har et rigtig godt samarbejde til dagligt, og det bringer vi med til VM-ugen, siger Friberg og Sindal.